BIOGRAFIE

BIOGRAFIE

PETER DUPONT

Mijn naam is Peter Dupont. Ik speel knop-accordeon en saxofoon (Bas, Alt en Tenor) en ik zing heel graag! Hier een korte biografie:

Ik ben geboren in Drunen (Noord-Brabant). In mijn jeugd heb ik jarenlang in het buitenland gewoond. Eerst is Septème les Vallons (Zuid-Frankrijk) en later in Livorno (Italië, Toscana). Het is in Italië dat mijn liefde voor muziek is ontstaan. De grote wereldhit “Lo Straniero” (Le Metèque) van Georges Moustaki, was voor mij reden om mijn moeder de oren van de kop te zeuren om naar de stad te gaan en dit singeltje te gaan kopen. De spaarpot omgekeerd en samen in de bus naar de plantenzaak…

Peter Dupont
“Lo Straniero” staat natuurlijk op mijn repertoire!

Terug in Nederland heb ik geleerd om kleren te maken, kachels te lassen, auto’s te repareren en heb ik uiteindelijk gekozen om de muziek in te gaan. Ik heb schoolmuziek gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium met saxofoon als hoofdinstrument. Na enkele jaren van muziekles geven heb ik de stap gemaakt om het musiceren tot mijn beroep te maken. De eerste jaren speelde ik samen met collega Leo de Vlieger als “De Jongens van Stavast!” op de “Grote Nacht van Breughel” in het thema-partycentrum Het Curiosahuijs in Kaatsheuvel. Later bij feestelijk ’t Tunneke in Schijndel en pretpark De Efteling als EFTELINGMUZIKANT. En ondertussen natuurlijk ook op talloze andere locaties, feesterijen, familiefeestjes, bedrijfsfeesten, café’s enz, enz. als Troubadour Peter Dupont

Van oorsprong ben ik saxofonist. Toen ik voor fl. 400,- mijn eerste saxofoon kocht verklaarde mijn vader me voor gek. Twee weken later speelde ik op het podium van de Hoge Braken in Drunen “One Step Beyond”.

Ik weet nog goed toen we voor de eerste keer in Partycentrum Het Curiosahuijs kwamen en ons werd verteld dat het de bedoeling was om aan elk tafeltje een liedje te gaan zingen. Ik moest heel wat schroom overwinnen om dit te gaan doen. Maar al snel begon ik het juist heel erg leuk te vinden om contact maken met de gasten en erachter komen welke liedjes ze mooi vinden. Omdat ik van een vriend een echte Galanti knop-accordeon kreeg van THE THREE JACKSONS (de witte), is dit het instrument geworden waar ik nu nog steeds op speel. Het is heerlijk om daarbij ook te kunnen zingen, want met een saxofoon in je mond gaat dat een stuk lastiger. In de band DANSMAN3 speel ik op een indrukwekkende Bas-Saxofoon (Buescher  uit 1921) en bij de Brabanste-wereldmuziek band STRAF, op bassax en altsax.

De afgelopen acht jaar heb ik met heel veel plezier als een van de Eftelingmuzikanten gespeeld. Een geweldige inspirerende tijd!

 

Misschien zien we elkaar nog eens op het strand van San Antonio di Calongue (Ca)……….

Troubadour accordeonist